به گزارش همشهریآنلاین، علیرضا زاکانی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری صبح امروز (شنبه) در نشست خبری که خبرگزاری مهر برگزار شد، به واقعیتهای تلخ موجود اشاره کرد و گفت: قبیله گرایی ها، فسادهای بزرگ اقتصادی، تبعیضها و رانتها، مسائلی است که در جامعه مشاهده میکنیم. مسائلی که هرکدام موجب رنج و درد تمام مردم است.
وی، بیکاری، تورم و مشکلات جامعه را نتیجه مدیریت ناکارآمد دانست و تصریح کرد: این مشکلات درون جامعه عوارض قدرت طلبی است.
اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید:
* بعد از جنگ جهانی دوم تا امروز، جهان آماده نظمپذیری جدید نبوده است و نقش ملت متمدن ایران در این نظم پذیری، بسیار با اهمیت است. هیچ گاه از بعد از جنگ جهانی دوم تا امروز منطقه ما به این اندازه آماده تحقق اراده ملتها نبوده و نقش اراده ملت رشید ایران در این بین بسیار تعیین کننده است و هیچ گاه ضرورت تغییر به اندازه امروز در داخل کشور مشاهده نمیشود.
* ما به نقطهای رسیدهایم که در ابتدای گام دوم انقلاب اسلامی هستیم و باید شعارهای انقلاب را به عینیت برسانیم و ایرانی به عنوان الگو و سرآمد بسازیم. امروز شرایط و سختیها و پلشتیهایی داریم که طاقت مردم را ربوده و آسیبهای جدی از قبل آن به سرمایههای اجتماعی ما وارد شده است، لذا این شرایط دیگر قابل تحمل نیست.
* تمام برنامههای من معطوف به تحقق اصولی است که ذکر کردم، یعنی نمیگویم بنده به دنبال آزادی هستم، عدالت را فراموش میکنم و یا به عدالت میچسبم و به معنویت کار ندارم و استقلال به فدای همه چیز. معتقدیم این اجزا را نمیتوان از هم جدا کرد و هر کسی این اجزا را از هم جدا کند مبنای دقیق و عمیقی ندارد و به صورت سطحی به عرصه سیاست ورزی نگاه میکند.
* دنیایی از مسائل در کشور ما وجود دارد، همچنین دشمنان بسیاری داریم که بزرگترین دشمن ما کاهلی است که درون خودمان وجود دارد.
*{ با اشاره به اینکه به دو صورت می توان به مسائل نگاه کرد}: یکی نگاه ریشهای است و پرداختن به ریشه مساله و نگاه دیگر پرداختن به عوارض آن است، اینکه تورم است، درست است اما تورم یک عارضه است. اینکه چه چیزی اسباب این عوارض شده ریشه هاست و دقت ما این است که با توجه به ریشهها کار را پیش ببریم؛ وعده نادرست ندهیم و به جای ماهی دادن ماهیگیری یاد بدهیم و اگر ضرورت بود که هست به بخشهایی از جامعه برسیم تا آنها زیر بار مشقات کمرشان نشکند.
* پرداختن به ریشه مسائل یک مساله جدی است و من پزشکم، وقتی یک بیمار به من مراجعه میکند و میگوید لاغر شده است از او میپرسم غذایش چطور است، وقتی میگوید به خوبی غذا میخورد در ذهنم جرقهای زده میشود که او سرطان دارد. سرطان اگرچه کوچک است اما یک بدن را دچار شرایطی میکند که عمر آن به پایان میرسد.
* امروز کشور ما دچار سرطان است و من به عنوان یک پزشک حاذق آمدهام که این سرطان را تشخیص بدهم و برای درمان آن روش ارائه کنم.
* دولت میتواند مشکلات را حل کند، هر کس شعار بدهد که دولت هیچ کاره است عملا نشانه بیکفایتی او است. البته حل مشکلات نیازمند همکاری کامل سه قوه و سایر ارکان نظام است. من به عنوان کسی که ۱۳ سال سابقه قوه مقننه را داشتهام و در عالیترین سطوح آن فعالیت کردهام به راحتی میدانم چه ظرفیتهای عظیمی از همکاریهای بین دستگاههای اجرایی و سایر نهادها میشود در کشور ایجاد کرد.
*{ با اشاره به مسائل پیش آمده بین مجلس هفتم و دولت احمدی نژاد}: برای حل مسائل بین دولت و مجلس از احمدی نژاد برای حضور در مجلس دعوت کردیم در آن جلسه به او گفتم اگر دست در دست هم بدهیم هزار قدم میتوانیم راه برویم، اما اگر با هم دعوا کنیم صد قدم هم نمیتوانیم راه برویم. من به احمدی نژاد گفتم اگر ما سرمان را زمین بگذاریم باید به دلیل ۹۰۰ قدم راه نرفته پاسخگو باشیم نه صد قدم رفته.
*دولت جوان حزب اللهی یک مختصاتی دارد. ما باید این مختصات را باور داشته باشیم و بر اساس آن عمل کنیم. ما باید بر مدار عقلانیت، معنویت و خلاقیت عمل کنیم و به آزادی، استقلال و پیشرفت فردی و اجتماعی توجه داشته باشیم. برای رسیدن به این مقصود ما ۴ محور تحولی را مدنظر داریم.
* فوریت کار دولت من تحول در اقتصاد و مدیریت است. در این عرصه توجه به تولید، محور تحول است. هر آنچه مخالف تولید باشد با همه وجود به جنگ آن خواهیم رفت و هر آنچه که عامل و کمک کننده تولید باشد مورد توجه قرار میدهیم. برای این مهم لیستی از موانع تهیه شده که حاصل ۱۵ سال کار و پژوهش در مرکز پژوهش ها، اتاق بازرگانی و سایر مجموعه هاست. البته همه موضوعات مشخص است و کسی نمیتواند بگوید من نمیدانم چه کار باید کنم، اما اینکه کارهایی که معلوم است چرا انجام نمیشود به دلیل تعارض منافع است.
* ما با تمام وجود به مقابله با تعارض منافع خواهیم رفت و مفاسد اقتصادی را هدفگذاری خواهیم کرد و بروکراسی مفرطی که مانع تغییر و تحول است در هم خواهیم شکست.
*{ با تشریح برنامه های خود در حوزه سیاست خارجی}: ما به سیاست خارجی به عنوان یک فرصت بزرگ نگاه میکنیم و خروجی ما نیز باید عزت و اقتدار جهانی باشد تا در نتیجه سیاست دولت، مردم از این مشکلات خارج شوند.
*{ درباره تفاوتش با سایر نامزد های جبهه انقلاب}: برای هر ۶ نامزد دیگر احترام قائلم و سعی میکنم با آنها اخلاقی برخورد کنم و امیدوارم ۴ نامزد دیگر جبهه انقلاب هم موفق شوند ولی ایدههای خودم را برتر از سایر نامزدهای برتر میدانیم. برنامههای من جامع است و با واقعیتهای ما هماهنگی دارد، بیشترین نیروی انسانی دانشمند فداکار را طی ۳۲ سال حضور در دانشگاه شناختهام و در مبارزه با فساد و پلشتیها کارنامه ۴۲ساله دارم و ارائه میکنم، در هر عرصهای که نیاز به هزینه بوده حاضر بودهام و هر جا بحث منفعت بوده نبوده ام، سایرین هم اگر کارنامه مبارزه به فساد دارند ارائه دهند. در دو دهه اخیر شناخت خوبی از کشور داشته ام. سایتی را به زودی راه اندازی میکنم که نقاط ضعف و پیشرفت شهرستانها را ارائه میدهد.
*{ درباره برنامه اش برای سیاست خارجی}: سیاست خارجی اراده کل مسئولان نظام است که انجام آن را تشخیص میدهد اما باید عقل جمعی و در راس آن رهبری برای مذاکرات نظر بدهند. مذاکرات برجام اصلا ربطی به دولت روحانی ندارد. با این فرض هیج گاه مخالف مذاکره نبودهایم ولی با تصمیم ۲۰ دقیقه غیر کارشناسی مخالف هستیم.
*{ درباره زمان اصلاح وضعیت اقتصادی موجود}: وضعیت امروز اقتصاد کشور مانند یک بیمار تصادفی است که به اورژانس آمده است. برای اقتصاد کشور نیازمند اقدامات فوری هستیم و وعده دادن در این بین خطاست وعده اقتصادی دارم و جوری وعده میدهم که همه اقناع شوند.
* وعده دادن فلان مبلغ اشتباه است و دوره این چیزها گذشته است. از نامزدهایی که این وعدههای اقتصادی را بدهند بعدا سوال میکنم و منشا کارشناسی آن را از آنها میخواهم.
*دنبال نقد کردن برجام هستیم. برجام معامله ناقص و معیوب بود ولی منعقد شد امروز تمام وظایف خودمان را حتی بیشتر انجام دادیم الان نوبت آنهاست. آمریکا میخواهد به برجام بیاید باید اول تمام تحریمها را بردارد و راستی آزمایشی شود و سپس اعلام نظر کنیم. اتحادیه اروپا، روسیه چین نیز باید مسئولیت خود را انجام دهند. نسبت به ۶ نامزد دیگر برای استیفای حقوق مردم برتری دارم. میتوانم منافع خودمان را در برجام نقد کنیم.
*کشورهای مسلمان، همراه و هم دل ما و کشورهای نوظهور که خودشان را برتر از ما نمیبینند اولویت سیاست خارجی ما هستند. ما با اروپا کار خواهیم کرد ولی منفعل نخواهیم بود. ما برای برخی کشورها فقط امنیت بردهایم ولی اقتصاد و فرهنگ خودمان را نبردهایم که ناشی از بیعرضهگی و بیارادهگی است.
* ارتباط با همسایگان و استحکام امنیت جز اولویتهای سیاست خارجی ما است، در انتخابات نمیخواهیم به هم بپریم بلکه میخواهیم فرصتها را بگوییم. نقش روسیه و چین و محور مقاومت در سیاست خارجی ما وجود دارد.
*{ درباره قرارداد ایران و چین}: این قرارداد یک فرصت تاریخی برای ایران و چین است این فرصت را قدر میدانیم ناظر به جزئیات این قرارداد هستیم و ابعاد مختلفی دارد. از بانیان آن یعنی رهبر معظم انقلاب تشکر میکنم وگرنه با برخورد بد دولت در سال ۹۴ با رهبر چین تمام روابط ما به هم ریخته بود. جزئیات این قرارداد باید در مجلس تصویب شود. من مجلس را راس امور میدانم نه اینکه بخواهم مجلس را تخریب کنم.
*{ درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی}: در دو دهه اخیر با مفاسد اقتصادی مبارزه کردم. چند روز پیش لیستی ۲۰ نفره از مفسدان اقتصادی به دستمان رسید که افراد معمولی نبودند بلکه این مفسدان اقتصادی یا معاون رئیس جمهور بودهاند یا دادستان، یا طبری، یونسی، فریدون، رحیمی، وزیر اطلاعات، مهدی جهانگیری و مرتضوی و از این قسم افراد بوده اند.
* معاون رئیس جمهور رفت تجدید سال ۶۲ من در دوران تحصیل را درآورد که علتش حضور در جبهه بود. بعد گفتند سه ترم مشروط شدهای که دو ترم بود و علتش مسافر کشی من برای درآوردن خرج زندگی با داشتن دو فرزند بود. بعدا به دخترم که نخبه بود گیر دادند. دختر من میخواست درسی بخواند که بعدا به درد ملت بخورد. دخترم شاگرد ممتاز دانشگاه شریف است. دختر من بدون رانت و بورس رفت سوئیس و درسی که باید ۲ساله میخواند را یکساله طی کرد و فرزندش در آستانه اتمام تحصیل به دنیا آمد نوهام الان شناسنامه آنجا را دارد و به کشور برگشت. دو روز قبل گفتم که دو آپارتمان ۹۵ متری دارم و همسرم هم یک آپارتمان ۷۵ متری در پردیسان دارد که بعدا دختر و دامادم آنجا ساکن خواهند شد. بعد حاشیه درست کردند که دو همسر یکی در تهران و یکی در قم دارم؛ شرم نمیکنند؟ من چه خاری در گلوی آنها هستم؟ وقتی روی کار بیایم آنها را راحت نمیگذارم هر چه خوردند بردند از گلویشان بیرون میکشم. دانشگاه دختر من پولی نبود و از ۱۴ نفر، دختر من بین ۸ نفر موفق شده بود. من یک ریال خرج دخترم نکردم و دخترم و همسرش آنجا کار میکردند و خرج خودشان را میدادند.
نظر شما